Kuchnia

DRÓB

11. Oblaty z kurczakiem
Obłędne roladki drobiowe z serem w bardzo chrupiącej panierce a to wszystko sprawiły wafle. Zapach unoszący się przywoła do stołu każdego do domownika.
13 porcji
30 minut czas przygotowania
224 kcal
Składniki:
• 13 szt. Oblaty ( okrągłe wafle)
• 1 filet podwójny z kurczaka
• 3 jajka
• 2 łyżki majonezu
• 10 dag sera żółtego
• 2 łyżki mąki pszennej
• Bułka tarta do panierki
• Olej do smażenia
• ½ szk. mleka
• Sól
• 1 łyżka przyprawy do kurczaka
Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy, bardzo drobno kroimy, wbijamy jajko, wsypujemy sól, przyprawę do kurczaka, dodajemy majonez, starty na tarce o dużych oczkach żółty ser oraz mąkę pszenną. Masę mięsną dokładnie mieszamy.
2. Każdy wafel moczymy w mleku i na środku układamy po dwie łyżki mięsa.
3. Zwijamy w roladki i panierujemy najpierw w bułce tartej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
4. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
5. Roladki gotowe.
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation