Kuchnia

sałatki, surówki

Motylkowa sałatka
Ekspresowa sałatka do mięsnych dań, na grilla, można również podać na różne uroczystości lub niedzielny obiad.
4 porcje
10 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 sałata lodowa
• 2 pomidory
• 1 czerwona papryka
• 3 ogórki konserwowe
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• 1 łyżeczka kopru
• Sól
• 1 łyżka ziół prowansalskich
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Sałatę myjemy, następnie rwiemy na małe kawałki.
2. Pomidory, ogórki paprykę kroimy w małą kostkę.
3. Oliwę mieszamy z koprem, ziołami, solą oraz pieprzem.
4. Wszystkie składniki razem mieszamy.
5. Gotowe.
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation