Kuchnia

przepisy

Składniki na 4 porcje:
2 szkl. startych surowych buraków (delikatnie odsączonych z soku)
1 i 1/2 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej
1 szkl. uprażonego słonecznika
1/2 szkl. uprażonego sezamu
1/2 szkl. posiekanej cebuli
1/2 szkl. bułki tartej
1/4 szkl. oleju
4 łyżki mąki pełnoziarnistej
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
4 posiekane ząbki czosnku
1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
sól do smaku

Wszystkie składniki wymieszać dokładnie i uformować kotlety. Z masy wychodzi 12 kotletów. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C na posmarowanym olejem papierze do pieczenia. W połowie czasu pieczenia należy przewrócić kotlety na drugą stronę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation