Kuchnia

Przepisy

Pulpety rybne

Dorsz - filety 400 g
2 średniej wielkości marchwie
jena pietruszka
ćwierć selera
czerstwa bułka
1/2 szklanki mleka
2 łyżki bułki tartej
białko jaja

przyprawy:
sól
ziele angielskie
liść laurowy

Rozmrożone filety pokrój w kawałki. Warzywa opłucz, zalej wrzątkiem, posól i ugotuj wywar.
Bułkę namocz w mleku, odciśnij i zmiel razem z rybą dwa razy w maszynce do mięsa.
Dopraw do smaku, dodaj białko, bułkę tartą.
Całość wymieszaj.
Formuj małe pulpeciki.
Wkładaj je do wywaru i gotuj pod przykryciem na małym ogniu.
Wyjmij je z wywaru, ułóż na salaterce i zalej sosem np. pomidorowym.
Podawaj z ziemniakami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation