Kuchnia

Mówią, że tuczy dopiero jutro... Super, bo mnie juto nie ma w domu

Fit deser bounty | Przepisy na widelcu.
Wielkość: 2 porcjeKalorie (porcja/sztuka): 207kcal
Składniki
250 ml mleka 0,5%
25 g mąki ryżowej
20 g wiórków kokosowych
15 g cukru (erytrytol)
8 g kakao
2 kostki ciemnej czekolady
Instrukcja
150 ml mleka zagotuj w garnku.
W kubku lub miseczce wymieszaj pozostałą część mleka z mąką ryżową oraz z erytrytolem. Mieszaj do momentu, gdy nie będzie grudek (wskazówka: zamiast erytrytolu można użyć ksylitolu lub innego zamiennika cukru).
Do gotującego się mleka wlej przygotowaną mieszankę i gotuj do momentu aż masa będzie gęsta jak budyń. Pod koniec wsyp wiórki kokosowe i wszystko wymieszaj.
Podziel budyń na dwie części, do jednej dodaj kakao i dokładnie wymieszaj.
Deser układaj warstwami – (1) warstwa budyniu z wiórkami kokosowymi, (2) warstwa budyniu z wiórkami i kakao oraz (3) warstwa budyniu z wiórkami kokosowymi.
Gotowy deser posyp startą czekoladą lub na ciepły deser połóż kostki czekolady do rozpuszczenia.
Informacje dodatkowe
Wartości odżywcze (sztuka): Kcal: 207 | Białko: 6,4 | Węglowodany: 24,1 | Tłuszcze: 10,0
Smacznego!

Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation