Kuchnia

Ciasta

Składniki
- 4 paczki herbatników
- 4 żółtka
- litr mleka
- kostka masła
- szklanka mąki ziemniaczanej
- puszka słodzonego mleka skondensowanego
- pokruszone orzechy włoskie
- 1/2 litra śmietany kremówki
- cukier waniliowy
- 2 łyżki cukru pudru.

Przygotowanie:
Puszkę mleka gotuj na niewielkim ogniu przez około 2-2,5 godziny. Po ugotowaniu przestudź.
Zagotuj 3 szklanki mleka, pół szklanki cukru i masło.
Dokładnie zmiksuj ze sobą: szklankę mleka, szklankę mąki i żółtka, następnie dodaj je do gotującej się masy.
Gotuj wszystko przez chwilę na niewielkim ogniu, cały czas mieszając, aż uzyskasz gęstą masę budyniową.
Ubij śmietanę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Na brytfannie ułóż herbatniki, na to wlej masę budyniową, przykryj kolejną warstwą herbatników, wlej masę toffi (która powstała ze skondensowanego mleka). Na to połóż kolejna warstwę ciastek, bitą śmietanę.
Posyp orzechami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation