Kuchnia

Przepisy

6 jajek (na jedną osobę/naleśnika przypadają 2 jajka)
1/2 dużego pomidora
1/2 małej papryki
szczypiorek
1/2 małej cebulki
oczywiście możemy też dodać coś od siebie ;) - ma być tak jak lubimy :P
3-4 łyżki posiekanej, świeżej pietruszki
sól, pieprz, oregano

Wykonanie Robię sałatkę: Wszystkie warzywa kroję w jak najmniejszą kostkę. Przyprawiamy=.
Na małej lekko rozgrzanej patelni - ja miałam 20cm ceramiczną i taką polecam ze względu na to że są jak najmniejsze szanse na przywarcie jajecznicy i nie trzeba dodawać już żadnych tłuszczy - rozbijam 2 jajka i przez moment szybko mieszam tylko do momentu aż się żółtka i białka wymieszają. Smażę na małym ogniu do momentu aż mogę bez większych problemów przesunąć jajecznicę na patelni (oczywiście delikatnie!). Na jedną połówkę wysypuję niewielka ilość sałatki, delikatnie przy pomocy szerokiej łopatki przykrywam ją drugą połówką. Przykrywam i przez chwilę smażę, potem można przewrócić na drugi bok. Smażę dopóty, dopóki w środku się nie zetnie, tworząc stabilny pieróg ;) Jeśli robicie tylko dla siebie nałóżcie go na patelnię, a resztę sałatki obok. Jeśli robicie dla rodziny to poczekajcie aż patelnia lekko przestygnie (jeśli używacie ceramiki to chyba nie muszę chyba mówić że nie wolno jej oblewać wodą bo nie będziemy mieć patelni ;) i smażycie następnego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation