Kuchnia

Przepisy

Adwokatowiec | Smaki Weroniki
Adwokatowiec



350 g podłużnych biszkoptów
1 galaretka cytrynowa

Galaretkę rozpuścić w 0,5 litra wody,ostudzić.
Każdy biszkopt obficie namoczyć w płynnej galaretce,ułożyć na blaszce o wym.28 cm X 28 cm,odstawić do stężenia.Masa adwokatowa;

6 dużych jaj
1 szklanka cukru
400 ml kremówki 30%
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 szklanka adwokatu
6 łyżeczek żelatyny(30 g)

Żelatynę namoczyć w 0,5 szklanki wody,odstawić do napęcznienia,rozpuścić.
Jajka sparzyć i utrzeć z cukrem na puszystą masę(około 10 minut)
Kremówkę ubić z cukrem waniliowym.
Utartą masę jajeczną połączyć z ubitą kremówką,wlać rozpuszczoną żelatynę,lekko wymieszać,wlać adwokat.
Masę wlać na biszkopty,odstawić do stężenia.
Ponownie każdy biszkopt obficie namoczyć w pozostałej galaretce,ułożyć na masie i odstawić do stężenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation