Design

diy

Weź ciasto francuskie i brzoskwinie. To 10x lepsze od słodkości ze sklepu
Przepis na deser z brzoskwiń i ciasta francuskiego
Składniki:
1 puszka brzoskwiń
1 opakowanie ciasta francuskiego
2 łyżeczki budyniu w proszku
150 g serka homogenizowanego
cukier do posypania
1 białko do posmarowania ciasta

Wykonanie:
Na początku kroimy ciasto francuskie na mniejsze kwadraty. Brzoskwinie konserwowe odcedzamy i kroimy na spore plastry. Do serka wsypujemy budyń, mieszamy.

REKLAMA


Na kwadracie ciasta umieszczamy łyżeczkę serka oraz dwa kawałki brzoskwiń. Podobnie składamy resztę ciastek. Krawędzie wypełnionych ciasteczek smarujemy białkiem i posypujemy cukrem. Formę z deserem wkładamy do piekarnika. W temperaturze 200°C pieczemy go przez 15 minut. Później serwujemy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation