Kuchnia

Co by tu upichcić?

Krem z zielonego groszku i szpinaku

Składniki:
250 g groszku mrożonego/puszka konserwowanego
200 g świeżego/mrożonego szpinaku
0,5 l bulionu warzywnego
sok z połówki cytryny
kilka listków świeżej mięty
1 jajko
100 ml mleka
3 łyżki mąki kukurydzianej
sól
pieprz do smaku
1 łyżka oliwy z oliwek

Naleśniki
1 jajko
100 ml mleka 0,5%
80 g mąki kukurydzianej
sól, pieprz do smaku
1 łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie:
Do bulionu dodać groszek, szpinak, sok z cytryny, miętę, sól i pieprz. Zagotować, zmiksować i przetrzeć. W misce zrobić ciasto naleśnikowe: wymieszać jajko, mleko, oliwę i mąkę kukurydzianą aż powstanie ciasto. Doprawić szczyptą soli, cukru i usmażyć klasyczne naleśniki, które następnie należy pokroić w długie „makaronowe” paski. Wlać zupę do głębokiego talerza, dodać makaron. Udekorować łyżką ubitej śmietany i świeżą miętą.


Czytaj wiecej: http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/krem-z-zielonego-groszku-i-szpinaku_3265.html-#ixzz2LLGuPsSA
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation