Kuchnia

Kulinarne pomysły...

MAKARON Z OWOCAMI MORZA

Potrzeba:
30 dag makaronu (wstążki, kokardki, rurki, spaghetti)
10 dag oliwek czarnych
40 dag krewetek koktajlowych
czerwona papryka chilli
2 łyżki suszonego oregano
6 łyżek oliwy
4 ząbki czosnku
4 pomidory
sól, pieprz

Przepis:
Posiekać oliwki i czosnek. Obrać pomidora za skórki i pokroić w kostkę. Obrać i pokroić krewetki. Ugotować wywar z krewetek (około 30 min), a następnie na przecedzonym wywarze ugotować makaron.
Usmażyć na oleju czosnek i paprykę chilli (bez nasion), dodać oregano, pomidory. Po 5 minutach smażenia dodać krewetki i oliwki. Doprawić i smażyć jeszcze 5 min. Wymieszać z makaronem. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation