Kuchnia

Kuchnia

Pieczone ziemniak z dipem awokado


ziemniaki - 500 gramów
czerwona cebula pokrojona w kostkę - 1 sztuka
Knorr Fix Domowe frytki z dipem czosnkowym - 1 opakowanie
papryczka chilli posiekana - 1 sztuka
dojrzałe awokado - 2 sztuki
świeża kolendra - 0.5 pęczka
sok z 1 cytryny
kwaśna śmietana - 50 mililitrów

ziemniaki dokładnie umyj i pokrój w cząstki, półksiężyce.
Następnie skrop oliwą i posyp przyprawą z opakowania Fix Knorr.
Ziemniaki ułóż płasko na blaszce z piekarnika wyłożonej pergaminem i piecz przez 25 minut w 180 stopniach.
Dojrzałe awokado obierz, pozbądź się pestek i sam miąższ przełóż do miski. Dłonią lub widelcem rozgnieć miąższ.
Dodaj kwaśną śmietanę, sok z cytryny, cebulę, posiekane chilli oraz dip z opakowania Fix Knorr. Wymieszaj dokładnie sos.
Upieczone ziemniaki podawaj z sosem. Potrawę udekoruj listkami kolend
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation