Kuchnia

Kulinarnie

Karkówka na obiad
Składniki:

1 kg karkówki
vegeta
2 cebule
ok 30 dkg pieczarek
Składniki na sos:

4 łyżki octu
6 łyżek cukru
5 łyżek przyprawy magii
10 łyżek wody
6 łyżek koncentratu pomidorowego
Karkówkę pokroić w plastry i lekko rozbić. Obsypać vegetą i odstawić na 2 godz. Następnie obsmażyć plastry na oleju z obu stron. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia. Cebulę pokroić w plastry, posolić i przesmażyć. Pieczarki pokroić w plastry. Z podanych składników przygotować sos i krótko przegotować. Na karkówkę położyć cebulę a na wierzch pieczarki, wszystko polać sosem. Przykryć. Piec w temp. ok.200oC przez ok 1 godz-ale to zależy od mięsa u mnie czasami trwa to ok 1 1/2godz. Pod koniec pieczenia można odkryć karkówką w celu zredukowania sosu
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation