Kuchnia

sama słodycz

Deser serowy przekładany malinowym musem

Składniki na foremkę 22x12:


Spód:
* 100 g ciasteczek maślanych
* 40 g stopionego masła
* 4 szt. czekoladek z orzechami i likierem


Masa serowa:

* 250 g sera na serniki
* 100 g serka mascarpone
* 50 g jogurtu greckiego
* 150 g malin mrożonych + łyżka fruktozy
* bezy - miałam do wykorzystania, więc dałam zamiast fruktozy
* 2 łyżeczki kakao
* 1 łyżka żelatyny + woda do rozpuszczenia - za mało było, jak się później okazało





Foremkę wyłożyłam folią spożywczą i wcisnęłam w dno zmiksowane ciasteczka połączone z masłem i rozpuszczonymi w nim czekoladkami. Odstawiłam na chwilę do lodówki.
Ser biały i mascarpone wymieszałam z pokruszonymi bezami; maliny zmiksowałam z fruktozą. Przygotowałam żelatynę i dodałam jej trochę do malin, a resztę do masy serowej. Połowę masy rozłożyłam na ciasteczkowym spodzie, na to maliny, na to kleksy z masy serowej i kleksy z pozostałej masy pomieszanej z kakao.
I do lodówki na całą noc.

http://zdrowa-kuchnia-sowy.blogspot.se/2011_10_01_archive.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation