Kuchnia

jedzonko

Owocowy mus mango
Przepis na 2 porcje, jedna ok 170 kcal
1 dojrzałe mango
Sok wyciśnięty z 2 małych pomarańczy
1 pomarańcza
1 obranej brzoskwinia (można użyć owoców z puszki)
2 łyżeczki soku z cytryny
120 g serka homogenizowanego naturalnego 0%

Dwie pomarańcze przekrawamy w pół i wyciskamy sok, najszybciej i najprościej
przy użyciu wyciskarki do cytrusów.
Owoce oprócz pozostałej pomarańczy blenderujemy z wyciśniętym sokiem na jednolity mus.
Serkiem homogenizowanym dekorujemy ścianki kieliszka lub innego przezroczystego naczynia, zostawiając część do położenia na wierzch.

(łatwo tego dokonać przy użyciu "strzykawki" lub rękawa do dekorowania tortów masą).

Następnie wlewamy delikatnie mus do naczynia i dodajemy połowę pokrojonej
na drobne kawałeczki pomarańczy.
Na mus nakładamy pozostały serek homogenizowany i dekorujemy resztą pomarańczy.
Podawać schłodzony.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation