Design

lawendowo

Ciasteczka lawendowe

2 1/2 szklanki mąki
1 szklanka miękkiego masła
3/4 szklanki cukru
1 bardzo duże jajko, lekko ubite
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżki suszonej, posiekanej kulinarnej lawendy
Sposób przyrządzenia:
1. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C.
2. Posmaruj papier do pieczenia
3. W dużej misce wymieszać masło i cukier, dobrze wymieszać
4. Ubić jajko.
5. Przesiać mąkę i proszek do pieczenia do miski.
6. Dodaj lawenda, mieszaj, aż zostanie dokładnie połączone.
7. Nakładaj łyżką na blasze i piecz przez 15 minut lub do momentu zarumienienia.
8. Niech przestygną przez 5 minut, a następnie przenieś na drucianą podstawkę do całkowitego ostygnięcia.
Podawać na półmisku.
Można udekorować talerz kwiatami lawendy.
Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation