Kuchnia

Deserowo

Lodowe mini arbuzy
Składniki na 12 mini porcji:
2 filiżanki soku pomarańczowego
1 filiżanka truskawek
½ filiżanki niskotłuszczowego jogurtu waniliowego
Dodatkowo: 3 owoce limonki, kawałki półsłodkiej czekolady

Wykonanie:

Zmiksować truskawki, połączyć je z sokiem pomarańczowym i jogurtem.Limonki umyć, przekroić na połówki i wydrążyć nie uszkadzając skórki. Wypełnić 6 połówek masa lodową i wstawić na 30 minut do zamrażalnika. Po upływie wskazanego czasu wyjąc i obsypać kawałkami czekolady, imitując pestki arbuza. Ponownie wstawić do zamrażalnika na 8 godzin. Wyjąc i przekroić połówki na ćwiartki, tworząc 12 porcji.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation