DIY - zrób to sam

Świetne pomysły

CHEESEBURGERY
4 sztuki

500 g kawałek wołowiny*
1/4 cebuli lub mała szalotka
łyżka sosu Worcester
2 łyżeczki musztardy Dijon
sól
pieprz
szczypta płatków chilli
olej do smażenia

4 bułki hamburgerowe np. z TEGO przepisu
4 plasterki sera żółtego
kilka ogórków z octu pokrojonych na plasterki
cienkie plasterki czerwonej cebuli
kilka liści sałaty lodowej
ketchup
majonez wymieszany z jogurtem doprawiony solą i i pieprzem

*niestety nie wiem jaki to był dokładnie kawałek, ponieważ pani w sklepie na pytanie odpowiedziała że jest to wołowina na pieczeń i dokładniejszej odpowiedzi nie uzyskałam.

Mięso zmielić razem z cebulą. Doprawić sosem Worcester, musztardą Dijon, płatkami chilli oraz solą i pieprzem. Odstawić na około 20 minut. Rozgrzać dość mocno patelnię. Z mięsa uformować kotlety. Smarować olejem i układać posmarowaną stroną na patelni. Smażyć w zależności jaki stopień wysmażenia lubimy. Ja smażyłam około 4-5 minut z każdej strony. Bułkę posmarować sosem majonezowym i układać warstwami ulubione dodatki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation