Kuchnia

zapiekanki

Pieczarki po litewsku:
200 g małych pieczarek
1 cebula pokrojona w kostkę
1,5 kromki razowego chleba lub grahama najlepiej czerstwego
2 jajka
4 łyżki śmietany 12%
2 łyżki jogurtu
50g ser pleśniowy typu camembert
sól, pieprz, szczypiorek, pietruszka
2 łyżki masła

Sposób przygotowania:
Cebulę siekamy, szklimy na maśle. Pieczarki kroimy na połówki lub ćwiartki (w zależności od wielkości), solimy i pieprzymy, rumienimy na pozostałym maśle. Dodajemy cebulę, śmietanę, pokrojone jajka i rozdrobniony ser pleśniowy. Chleb, jeśli nie jest czerstwy, rumienimy w opiekaczu, tosterze lub piekarniku. Kroimy w kostkę i razem z posiekaną zieleniną dodajemy do pieczarek. Podajemy natychmiast.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation