Kuchnia

kulinarne

Składniki:
Ciasto:
1,5 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki gorącej wody
1 łyżka oleju
3 łyżki kakao
nadzienie:
400 g mielonego twarogu
2 łyżki cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na ciasto ugnieść w kulę.
Jak będzie za twarde to lekko zwilżyć dłonie i zagnieść.
Odstawić na ok 15 minut.
Serek wymieszać z cukrem i ekstraktem. Można też dodać 1 żółtko.
Ciasto rozwałkować na cienki placek.
Szklanką wykrawać krążki, nakładać serka i lepić pierogi.
Pierogi gotować ok 2 – 4 minut od momentu wypłynięcia.
Podać z bitą śmietaną, syropem klonowym, miodem, cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation