Uroda

Piękną być

Maseczki:
Przepisy na dobre maseczki:

•regenerująca
Obrać surowego ziemniaka ze skórki, zetrzeć na tarce, następnie nałożyć uzyskaną papkę na twarz lub dekolt. Po 15 minutach spłukać to letnią przegotowaną wodą. Skóra dostanie porcję witaminy C. Ponadto ziemniak posiada właściwości bakteriobójcze.

•do skóry poszarzałej
Do startego jabłka dodać kilka kropli cytryny. Zmieszane składniki nakładamy na twarz. Po 20 minutach spłukujemy letnią wodą, a nasza cera odżywia się dzięki działaniu jabłka.

•do cery tłustej
Należy ułożyć ogórek pokrojony w plasterki na twarz na 10 – 15 minut. Można również nanieść ogórek na dekolt. Wtedy lepiej zetrzeć warzywo na tarce - ma silniejsze działanie i nie spłynie. Następnie zmyć wodą. Maseczka ma działanie nawilżające i wybielająca.

•do skóry wrażliwej i suchej
Do marchwi startej na tarce dodać 4 – 5 kropli oliwy z oliwek. Następnie pozostawić masę na twarzy na 15 minut i zmyć chłodną wodą (marchew może zostawić pomarańczowe ślady, ale z łatwością można je zmyć tonikiem). Marchew dostarcza skórze mnóstwo witaminy A.

• oczyszczająco – ściągająca
Oddzielić żółtko od białka. Białko ubić i nałożyć na skórę twarzy. Po wyschnięciu maskę spłukać ciepłą wodą. Po zastosowaniu uzyskamy efekt oczyszczonej i lekko napiętej skóry.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation