Design

Design

Cheesecake brownie

2 gorzkie czekolady

150 g masła

2 jajka

4 łyżki brązowego cukru

4 łyżki mąki

Masło i czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Jajka zmiksuj z cukrem na gładką masę. Dodaj rozpuszczoną czekoladę i masło. Zmiksuj wszystko na gładką masę a następnie dodaj mąkę i delikatnie połącz ją z czekoladą. Masę wylej na spód blaszki (30x20cm) wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie ją rozprowadź. Przygotuj masę sernikową:

500 g twarogu sernikowego

3 jaja

5 łyżek brązowego cukru

70 ml świeżo zaparzonego espresso

2 łyżki koniaku

1 gorzka czekolada

7 łyżek karmelu czekoladowo - pomarańczowego (przepis tutaj)

1 szklanka mini marshmallows

1 szklanka mieszanych orzechów

Utrzyj w misce twaróg, jaja i cukier. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i dodaj do masy twarogowej i dokładnie zmiksuj. Dodaj espresso i zmiksuj raz jeszcze.

Masę twarogową wylej na masę brownie. Rozprowadź ją równomiernie. Na masie sernikowej umieść nieregularne punkty czekoladowego karmelu, a całość udekoruj orzechami i piankami marshmallows.

Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 40 minut. Po upieczeniu wystudź i wsadź do lodówki najlepiej na całą noc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation