Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Cheesecake brownie

Składniki
2 gorzkie czekolady
150 g masła
2 jajka
4 łyżki brązowego cukru
4 łyżki mąki

Masło i czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Jajka zmiksuj z cukrem na gładką masę. Dodaj rozpuszczoną czekoladę i masło. Zmiksuj wszystko na gładką masę a następnie dodaj mąkę i delikatnie połącz ją z czekoladą. Masę wylej na spód blaszki (30x20cm) wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie ją rozprowadź.

Przygotuj masę sernikową:
500 g twarogu sernikowego
3 jaja
5 łyżek brązowego cukru
70 ml świeżo zaparzonego espresso
2 łyżki koniaku
1 gorzka czekolada
7 łyżek karmelu czekoladowo - pomarańczowego (przepis tutaj)
1 szklanka mini marshmallows
1 szklanka mieszanych orzechów

Utrzyj w misce twaróg, jaja i cukier. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i dodaj do masy twarogowej i dokładnie zmiksuj. Dodaj espresso i zmiksuj raz jeszcze.
Masę twarogową wylej na masę brownie. Rozprowadź ją równomiernie. Na masie sernikowej umieść nieregularne punkty czekoladowego karmelu, a całość udekoruj orzechami i piankami marshmallows.
Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 40 minut. Po upieczeniu wystudź i wsadź do lodówki najlepiej na całą noc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation