Kuchnia

mniamniusne ...

Ciasto Kokosowe z Rodzynakami

Składniki:

Kokosowy spód
•150 g stopionego masła
•80 g cukru trzcinowego
•150 g mąki tortowej
•80 g wiórków kokosowych

Warstwa rodzynkowa
•2 jajka

•170 g cukru trzcinowego
•80 g przesianej mąki tortowej
•1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
•250 g rodzynek


Wykonanie

Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C. Tortownicę o średnicy 22-24 cm wyłożyć pergaminem.

Utrzeć masło z cukrem, a gdy powstanie gładka masa, dodać mąkę i wiórki kokosowe, wymieszać mikserem (powstanie masa o konsystencji kruszonki). Umieścić ją w tortownicy, wyrównać, dociskając łyżką. Upiec na złoty kolor. Przestudzić.

Utrzeć jajka z cukrem na puszysty kogel-mogel. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Na koniec wsypać rodzynki.

Przygotowaną masę rozprowadzić na kokosowym spodzie, piec 25 minut, aż ciasto będzie rumiane.

http://feeriasmakow.blox.pl/tagi_b/555/ciasto.html?PageNumber=1
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation