Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Pizza z Fasoli

Składniki
na blat do pizzy
195g zmielonej czerwonej fasoli - u mnie z puszki
2 jajka od szczęśliwej kurki
Cebula
Ząbek czosnku
60g skrobii kukurydzianej
35g zmielonego siemienia lnianego
Łyżeczka proszku do pieczenia
Sól, pieprz, oregano
na pizzę
SOS POMIDOROWY
Ser żółty (odrobinka - tym bardziej można sobie darować ;) )
4 pieczarki
10 pomidorków daktylowych
Cebula

Przygotowanie

Fasolę z puszki płuczemy i mielimy. Do tego dodajemy resztę składników, pokrojoną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy na jednolitą masę. Pieczemy w sylikonowej foremce na 180 stopni przez 35-45 minut. Studzimy całkowicie i wtedy wypiek możemy podzielić na dwa blaty do pizzy.

Sos przygotowujemy tak jak w przepisie z tym, że dodajemy oregano. Pieczarki i cebulkę podduszamy na patelni bez tłuszczu i lekko solimy. Ingrediencje nakładamy na blat do pizzy i pieczemy na 190 stopni przez 15-20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation