Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

A na deser... Salceson !

Składniki:

pół biszkoptu upieczonego w tortownicy 24 cm według ulubionego przepisu ;)
2 galaretki, najlepiej 2 różne kolory
owoce (u mnie 500 g malin, ale można dodać jakiekolwiek miękkie owoce)
500 ml śmietany kremówki

Wykonanie:

Pieczemy biszkopt i studzimy. Jedną galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do stężenia. Najlepiej wylać ją do jakiegoś płaskiego naczynia tak, żeby później łatwo dało się pokroić ją w kostkę.

Drugą galaretkę przygotowujemy z użyciem połowy wody z przepisu, odstawiamy do ostygnięciu. Kiedy galaretka ostygnie ubijamy śmietanę, ale nie zupełnie na sztywno. Dodajemy do śmietany ostudzoną galaretkę i mieszamy dokładnie łyżką.

Do dużej miski wsypujemy pokrojony na małe kawałki biszkopt, owoce, pokrojoną w kostkę galaretkę i mieszamy wszystko ze śmietaną wymieszaną z galaretkę. Wylewamy masę do tortownicy i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation