Kuchnia

kuchnia

Grillowane piersi z kurczaka ze szpinakiem, czosnkiem i serem feta

Składniki:

2 filety z kurczaka;
mrożony szpinak (w śmietanie lub bez);
ser feta;
ząbki czosnku
pieprz, sól.
Sposób przygotowania:

Na patelni rozdrobnić szpinak, doprawiając go czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą i pieprzem. Na koniec dodajemy rozdrobniony ser feta. Filety z kurczaka delikatnie rozbijamy i nacieramy solą. Składamy na pół a do środka wkładamy szpinakowo-serową papkę. Filety możemy spiąć wykałaczką, aby nie rozpadły się w trakcie pieczenia. Tak przygotowane, umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury na 180 stopni na około pół godziny. W międzyczasie możemy przygotować szybki i delikatny sos czosnkowy. Mieszając jogurt naturalny z łyżką majonezu, czosnkiem, pieprzem i solą. Roladki możemy jeszcze delikatnie grillować na patelni do grillowania, aby były chrupiące. Podajemy z podajemy z sałatką najlepiej z zielonych warzyw.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation