Kuchnia

Makarony

Tagiatelle z grzybami leśnymi i nutą truflową

Składniki (2 porcje):
- 2 garstki grzybów mrożonych (kurka, borowik, maślak)
- 100g sera pleśniowego z nadzieniem truflowym
- 150ml śmietanki 30%
- garść orzechów pistacjowych
- kilka gałązek rozmarynu
- parmezan do posypania
- łyżka masła
- pieprz

- makaron tagiatelle

Rozmrożone grzyby podsmażamy około 15 minut na sporym ogniu na maśle. Następnie zmniejszamy ogień, dodajemy śmietankę, posiekany rozmaryn, szczyptę pieprzu i ser pleśniowy pokrojony w kostkę. Kiedy powstanie sos o jednolitej konsystencji na patelnie wsypujemy makaron, mieszamy, aby zespoił się z sosem.
Wykładamy na talerze, posypujemy posiekanymi pistacjami, parmezanem i rozmarynem.
Smacznego! :)

Najlepiej wszystkie suche składniki, takie jak orzechy, rozmaryn czy parmezan przygotować wcześniej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation