Kuchnia

Sałatki i surówki

Sałatka z marynowanymi jajkami

8 jajek marynowanych
300 g sera korycińskiego lub mozzarelli
1 szklanka mrożonego groszku
1 garść kiełków soi
2 łyżki czarnego sezamu
10 pieczarek

2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
2 łyżeczki chrzanu

Jajka pokroić na osiem części, ser pokroić w większą kostkę, przełożyć do miski. Groszek przełożyć na sito przelać ciepłą wodą - odsączyć, i dodać do sałatki wraz z kiełkami.

Zalewę z jajek wlać do garnuszka gdy zacznie się gotować wrzucić pieczarki (wcześniej umyte i pokrojone w plasterki ) gotować aż ze dwa razy się obrucą wlać na cedzak przelać zimną wodą - odsączyć i dodać do sałatki.

przygotować dresing
do słoiczka włożyć wszystkie składniki - zakręcić i potrząsnąć. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę, wymieszać i posypać sezamem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation