Kuchnia

Makarony

Zapiekanka makaronowa z dynią
Składniki na 3-4 porcje:
400g makaronu świderki
3 szklanki miąższu dyni pokrojonego w kostkę
3 ząbki czosnku
pół świeżej pepperoni
pół szklanki mleka
pół szklanki świeżo startego parmezanu
4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
oliwa z oliwek
sól
Sposób przygotowania:
Dynię posoliłam i podsmażyłam na oliwie razem z pokrojonym czosnkiem i pepperoni. Podlałam odrobina wody. Kiedy zaczęła się rozpadać wlałam mleko, dodałam parmezan i koncentrat pomidorowy. Całość pogotowałam razem do połączenia się składników. Makaron ugotowałam wg przepisu na opakowaniu, a następnie wymieszałam z gotowym sosem. Wierzch posypałam parmezanem i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation