Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Tiramisu :)

Składniki:
3 jajka
80 g cukru
500 g mascarpone
200 ml espresso
4 łyżki likieru amaretto
20 podłużnych biszkoptów
1 łyżka kakao w proszku

Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę (najlepiej mikserem). Dodaj mascarpone i dalej miksuj. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wmieszaj do masy. Kawę wymieszaj z likierem. Zanurzaj biszkopty do połowy w kawie i układaj na spodzie foremki (o wymiarach ok. 18 x 25 cm). Wyłóż 3/4 masy serowej i wygładź powierzchnię. Ułóż drugą warstwę namoczonych biszkoptów i rozłóż cienką warstwę pozostałego kremu. Wstaw na 2 h do lodówki. Przed podaniem posyp kakao.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation