Kuchnia

pyszności

Brownie z niespodzianką


2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
3/4 szklanki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
pół łyżeczki soli
1,5 szklanka maślanki lub kefiru
1/2 szklanki oleju
2 duże jajka
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1 szklanka świeżo zaparzonej
gorącej kawy (rozpuszczalnej)
10-12 kostek czekolady gorzkiej lub
mlecznej

Do dużego naczynia przesiać mąkę,
cukier, kakao, proszek, sól.
Do większej miski wlać maślankę, olej,
jajka, wanilię oraz gorącą kawę.
Wymieszać (może to
być łyżka, widelec) tylko do wymieszania
składników. Dodać suche składniki i
ponownie
wymieszać.
Gotową masę nakładać do papilotek
lub silikonowych foremek do 3/4
wysokości (rosną
minimalnie), przed włożeniem do
piekarnika włożyć do ciasta kostki
czekolady. Piec w
temperaturze 180ºC przez około 30-35,
do tzw. suchego patyczka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation