Kuchnia

mniam!

Najpyszniejsze racuchy ziemniaczane.
Składniki:
1 kg ziemniaków
Olej
50 g boczku pokrojonego w kostkę
Pół pęczka natki pietruszki
3 żółtka
1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Gałka muszkatołowa, sól
Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Boczek usmażyć na skwarki. Pietruszkę drobno pokroić. Ziemniaki obrać, ubić, dodać żółtka, pietruszkę i mąkę. Doprawić. Formować placki o grubości 1-1,5 cm i smażyć na oleju na zloty kolor.


Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-najpyszniejsze-racuchy-ziemniaczane,nId,949462?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation