Kuchnia

Kulinaria

Kalafior zapiekany z serem
Składniki:
- 1 duży kalafior
- 15 dag startego żółtego sera
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki tartej bułki
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- pęczek koperku- cukier
- sól
Przygotowanie:
Kalafior ugotować na półtwardo na parze albo w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru i soku z cytryny. Odcedzić, przestudzić, podzielić w różyczki i położyć w żaroodpornym naczyniu. Gotowany na parze- posolić. Polać stopionym masłem, posypać serem i tartą bułką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 i zapiec. Wyjąć, gdy ser się całkowicie stopi, a bułka zrumieni. Obficie posypać posiekanym koperkiem. Podawać z ziemniakami i sałatą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation