Design

Design

MUFFINKI Z BANANOWE Z OTREBAMI.

Składniki suche:



* 270 g mąki

* 4 łyżki otrąb żytnich

* 140 g cukru

* 2 łyżeczki proszku do pieczenia

* 0,5 łyżeczki cynamonu



Składniki mokre:



* 1 szklanka maślanki

* 100 ml oleju

* 1 duże jajko

* 2 mocno dojrzałe banany (zmiażdżone widelcem)

* 1 łyżeczka ekstrakty z wanilii

* 2 łyżki miodu



Dodatkowo:



* 6 łyżeczek siekanych, niesolonych orzeszków ziemnych (po 0,5 łyżeczki na muffinkę)



W jednej misce łączymy wszystkie suche składniki a w drugiej składniki mokre, które wlewamy później do składników suchych. Mieszamy chwilę łyżką - tylko do połączenia się składników. Nie należy mieszać zbyt długo by ciasto nie było gumiaste po upieczeniu.

Formę do muffinek wykładamy papilotkami i napełniamy je ciastem do 3/4 wysokości. Wierzch posypujemy posiekanymi orzeszkami i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy około 20-25 minut.


Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation