Kuchnia

slodkosci

Zapiekany budyń

3 jajka
1/2 litra mleka
50 g brązowego cukru
2 łyżeczki proszku budyniowego
ekstrakt waniliowy



Jajka zmiksować z ekstraktem z wanilii, proszkiem budyniowym i cukrem. Miksując stopniowo dolewać do jajek gorące mleko.
Miksturę rozlać pomiędzy przygotowane ramekiny( opcjonalnie z owocami).
Piec w temperaturze 160ºC przez około 25 minut, bez przykrywania.


lub 3 jajka
1/2 litra mleka
laska wanilii
50g cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej

Mleko zagotuj z laską wanilii, jajka ubij z cukrem, dodaj do mleka i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia masy. Przełóż do foremek, zapiekaj 20-25min. w 160st.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation