Kuchnia

Napoje i musy

Arbuzowy koktajl
Składniki:
|300-350g arbuza,

1,5 szklanki jogurtu naturalnego (odtłuszczonego),

lody waniliowe, śmietankowe lub inne (1 gałka na jedną szklankę koktajlu),

cukier waniliowy.

WYKONANIE :

Arbuza pokroić w paski i usunąć z nich pestki. Klika pasków pokroić na kwadraty i kilka na trójkąty (do ozdobienia) i odstawić do lodówki.
Arbuza bez pestek miksujemy i mamy kilka możliwości :

1. Schładzamy przez 2h zmiksowanego arbuza i pijemy go samego
2. Miksujemy arbuza z jogurtem i cukrem waniliowym, schładzamy 2h i pijemy, możemy go zmiksować dodatkowo z lodami
A ja zrobiłam tak :

3. Zmiksowałam arbuza z jogurtem i cukrem waniliowym (można dodać zwykły cukier, jeśli mało słodkie), schłodziłam 2h. Przed podaniem do każdej szklanki dodałam kulkę loda, potem pokrojonego arbuza w kostki i wszystko to zalałam zimnym koktajlem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation