Kuchnia

Od 17 kwietnia

Muffinki cytrynowe
Składniki suche:

2 szklanki mąki

ok 0.5 szklanki cukru ( jeśli ktoś woli bardziej słodkie cukru dodać więcej ok. 3/4 szklanki)

cukier waniliowy

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia



Składniki mokre:

2 jajka

200 ml mleka

50 ml oleju/oliwy

1 cytryna

Zaczynamy od wyparzenia cytryny i otarcia z niej skórki. Następnie wyciskamy z niej sok.

Potem w jednej misce połączyć składniki suche, dokładnie wymieszać. W drugiej misce łączymy składniki mokre. Następnie wsypujemy suche do mokrych i szybko mieszamy zawartość obu misek tak, aby były grudki (mąka MUSI BYĆ ROZMIESZANA).

Wyłożyć ciasto do papilotek. Piec ok. 20 min. w temp. 180 st. C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation