Kuchnia

Potrawy świąteczne

Jajka w sosie

Składniki

jajka 3 sztuki
szynka 4 plastry
grzyby marynowane 7-8 sztuk
cebula 1/4 sztuki
majonez wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku

Szybko,smacznie i świątecznie.
Etapy przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać. Wyciąć tak, by powstały koszyczki. Szynkę pokroić w paski, część zostawić do dekoracji, resztę drobno pokroić. Grzyby osączyć, pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać razem z wyciętymi częściami jajek.

Wszystkie pokrojone składniki połączyć, dodać majonez, doprawić do smaku. Przygotowany sos wyłożyć do salaterki i zatopić w nim przygotowane jajka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation