Kuchnia

przepisy

Makaroniki

Ciasto:
3 białka
110 g mąki migdałowej
210 g cukru pudru
30 g cukru
1 łyżeczka syropu malinowego

Krem:
2 łyżki śmietany 22%
30 g masła
30 g cukru pudru
1 łyżka syropu malinowego

Sposób przygotowania:
Ubij białka z białym cukrem na sztywną pianę.
Do piany dodaj mąkę migdałową, cukier puder oraz syrop malinowy. Wymieszaj całość za pomocą łyżki na gładką masę.
Przy pomocy szprycy lub łyżeczki wykładaj na blachę ok. 2-3 cm-owe kropki. Odstaw na 20 min aby troszkę obeschły.
W międzyczasie nagrzej piekarnik do 150°C.
Włóż blachę z ciasteczkami do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 15 min.
W międzyczasie przygotuj krem: zmiksuj wszystkie składniki i wstaw do lodówki na kilka minut.
Upieczone makaroniki wyjmij z piekarnika odstaw do ostudzenia na ok. 10 min, po czym połowę z nich pokryj masą, przykryj drugą połową upieczonych krążków i zajadaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation