Święta i uroczystości

Wielkanoc

Babka marmurkowa

Składniki :

250g masła
5 jajek
3/4 szklanki cukru
1 szklanka mąki ziemniaczanej
1 szklanka mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
aromat do ciasta waniliowy
2 łyżki kakao
masło - do posmarowania formy
bułka tarta - do posypania formy

Przygotowanie :

Utrzyj jajka i cukier. Masło utrzyj na puszystą masę. Do masła dodawaj stopniowo zmiksowane jajka nie przerywając miksowania. Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj do masy. Podziel ciasto na 2 częsci. Do jednej dodaj aromat waniliowy do drugiej częsci kakao. Połącz dokładnie składniki. Formę posmaruj masłem oraz posyp bułka tartą. Wlej ma zmianę białe i kakowe ciasto. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Udekoruj według uznania.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation