Kuchnia

Zupy

Cygański kociołek


kabaczek lub ogórek
100g pieczarek
1 łyżeczka cukru
sól
2 łyżki oleju
2 ziemniaki
4 strąki czerwonej, zielonej i żółtej papryki
2 cebule
300g gotowanego mięsa (lub wołowiny z rosołu)
szklanka bulionu
5-6 pomidorów (lub koncentrat pomidorowy)
Natka pietruszki w torebce
Cząber w torebce
Liście laurowe w torebce
Ziele angielskie w torebce
Pieprz czarny mielony w słoiczku

ETAP 1 Kabaczek lub ogórek umyć, obrać, oczyścić, pokroić w kostkę.

ETAP 2 Papryki i pieczarki umyć, oczyścić.

ETAP 3 Papryki pokroić w szerokie paski, pieczarki w grube plastry.

ETAP 4 Pomidory umyć, pokroić.

ETAP 5 Cebule obrać, posiekać.

ETAP 6 Ziemniaki obrać, umyć.

ETAP 7 Mięso i ziemniaki pokroić w równą kostkę.

ETAP 8 Olej mocno rozgrzać w kociołku, wrzucić pokrojone cebule, zeszklić.

ETAP 9 Włożyć ziemniaki i paprykę.

ETAP 10 Chwilę smażyć mieszając.

ETAP 11 Dodać pieczarki.

ETAP 12 Wlać bulion i dusić ok. 5-7 minut, dodać mięso, kabaczek i przyprawy.

ETAP 13 Wszystko dusić przez 20 min.

ETAP 14 Pod koniec duszenia dodać pomidory lub koncentrat do smaku.

ETAP 15 Wymieszać.

ETAP 16 Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation