Kuchnia

Kuchnia

Sos meksykański

Składniki:

- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 łyżeczki kolendry
- kilka kropli sosu tabasco
- duży pomidor
- strąk czerwonej i zielonej papryki
- szczypta chili
- skórka otarta z cytryny

Sposób przygotowania pikantnego sosu meksykańskiego:

Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zmiksować z sokiem i skórką z cytryny. Dodać kolendrę, sól, pieprz, chili i tabasco. Starannie wymieszać.

Owoce awokado umyć, wypestkować, miąższ posiekać, przełożyć do cebuli. Pomidor i papryki (bez skórki) pokroić w kosteczkę i wymieszać z awokado. Sos lekko zmiksować, oziębić w lodówce.

Pikantny sos meksykański podawać do pieczonych mięs i owoców morza.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation