Kuchnia

kuchnia

Jagnięce kebaby po grecku - składniki:
jagnięcina - 500 gramów
Naturalna Przyprawa do mięs Knorr - 2 łyżki
Ostra papryczka chilli - 1 sztuka
ząbki czosnku - 2 sztuki
jogurt naturalny - 30 mililitrów
cebula - 2 sztuki
świeżo mielony pieprz
liście limonki - 15 sztuk (można zastąpić dobrze wyparzoną skórką)
patyczki do szaszłyków


1
Zrób marynatę łącząc jogurt, Naturalną przyprawę do mięs Knorr, posiekaną papryczkę chilli oraz czosnek i świeżo mielony czarny pieprz.
2
Pokrój jagnięcinę w kawałki i zamarynuj przez całą noc.
3
Drewniane patyczki do szaszłyków możesz zamoczyć w wodzie godzinę przed wykorzystaniem.
4
Cebulę pokrój w plastry i nadziewaj po kolej na patyczki mięso, cebulę i listek limonki.
5
Smaż szaszłyki na patelni lub grillu przewracając z boku na bok aż mięso będzie gotowe. Podawaj np. z kwaśną śmietaną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation