Kuchnia

Kulinarne

Tupperware Polska
Dziś przepisów z użyciem MultiSzatkownicy ciąg dalszy. Oto przed Wami

Jabłkowe mille feuille

Przygotowanie: 15 minut
Pieczenie: 25 min/120 st.C

Składniki na 4 porcje:
- 4 duże jabłka
- 60g cukru
- 125g sproszkowanych migdałów
- 50g miękkiego masła
- 1 jajko
- 20ml sosu karmelowego

Wykonanie tego deseru jest niezwykle proste

- jabłka myjemy i usuwamy z ich środek
- kroimy na MultiSzatkownicy (pokrętło 6|blokada kłódka)
- w Misce do Ciasta mieszamy cukier, sproszkowane migdały, masło i jajko; przygotowaną mieszanką pokrywamy dokładnie plastry jabłka za pomocą Mini Silikonowej Łyżki a następnie układamy plasterki jeden na drugim w UltraPro Kokilkach
- całość polewamy syropem karmelowym i pieczemy przez 25 min w piekarniku w temperaturze 120 st.C
- podajemy na ciepło – dla łasuchów możemy dołożyć łyżkę lodów waniliowych
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation