Kuchnia

kuchnia

Składniki:
500 g marchewki
sok wyciśnięty z pomarańcza
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka miodu
szczypta przyprawy garam masala
kawałek papryki chili
sól morska
świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:
Sok, oliwę, miód, garam masala, posiekaną paprykę chili, sól i pieprz łączymy.
Marchewkę obieramy i kroimy wzdłuż na 4 części.
Naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną marynaty, układamy marchewki i polewamy pozostałą zalewą.
Pieczemy przez ok. 30 min. (do momentu aż będą miękkie) w temperaturze 180ºC.

W trakcie pieczenia ostrożnie wyjmuję naczynie z piekarnika aby przemieszać marchewkę, tak aby zapiekła się z każdej strony.

Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation