Kuchnia

Apetyt przychodzi w miarę jedzenia

1 podwójna pierś kurczaka
250 g grzybów kurek
mała cebula
2 łyżki masła
łyżka ostrej musztardy
szczypiorek
pół kostki mozzarelli
sól, pieprz
1 jajko
bułka tarta



Sposób przygotowania:
Cebulę podsmażyć na maśle dodać pokrojone kurki, smażyć około 10 min, na koniec dodać posiekany szczypiorek. Pierś kurczaka rozbić, przyprawić solą i pieprzem, posmarować musztardą. Następnie ułożyć dwa plastry sera mozzarella i usmażone grzyby. Delikatnie zwinąć, jeśli się będzie rozpadał użyć wykałaczek i spiąć. Tak przygotowana roladkę maczać w jajku następnie panierować w bułce. Użyłam panierki "Panko". Panko to Tajlandzka panierka według japońskiej receptury w formie płatków. Jest delikatniejsza i znacznie dłużej pozostaje chrupiąca niż typowa panierka z bułki tartej. Roladki podać z pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation