Kuchnia

PYSZNOŚCI 2

Składniki na spód:
biszkopty (podłużne lub okrągłe)

Tortownicę o średnicy 24 - 25 cm uszczelnić folią aluminiową. Biszkopty ułożyć na spodzie tortownicy.

Masa serowa:
700 g waniliowego serka homogenizowanego (typu 'Danio') lub gęstego jogurtu waniliowego
250 ml śmietany kremówki
4 łyżki cukru pudru
2 czubate łyżki żelatyny
400 g truskawek + do dekoracji

Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder, krótko ubijając. Stopniowo dodawać serek/jogurt cały czas miksując. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko przestudzić i wlać do masy serowej miksując na najwyższych obrotach.

Na biszkoptach w tortownicy poukładać truskawki (jeśli są duże - przepołowić), wylać masę serową. Włożyć do lodówki do stężenia. Przed podaniem udekorować truskawkami (na wierzch można również wylać galaretkę ).

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation