Kuchnia

kulinaria

kotleciki z kalafiora - skŁadniki:
kalafior
2 marchewki
seler
sucha bułka
jajko
sól
pieprz
pieprz ziołowy
pęczek natki pietruszki
bułka tarta
olej
kotleciki z kalafiora - przygotowanie:
marchewkę i selera obieramy i myjemy. kalafiora dzielimy na różyczki i myjemy. warzywa gotujemy w osolonej wodzie ok 30 minut. ugotowane, ostudzone warzywa rozdrabniamy widelcem (ale nie na miazgę), dodajemy posiekaną natkę, jajko, namoczoną, odsączoną bułkę, 2 łyżki tartej bułki i doprawiamy do smaku solą i pieprzami i dokładnie mieszamy wszystkie składniki. jak masa jest zbyt rzadka, żeby formować z niej kotlety, możemy dosypać więcej tartej bułki. formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni (na oleju). po usmażeniu, nadmiar tłuszczu odsączamy na papierowym ręczniku. podajemy na ciepło, chociaż i na zimno są smaczne :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation