Kuchnia

desery, kawa

Deser wiśniowy

SKŁADNIKI:
25 dag. wiśni
1 tabliczka czekolady mlecznej
3 łyżki soku z wiśni
Szczypta chili
4 łyżki bitej śmietany
10 małych bezików
PRZYGOTOWANIE:
Bezy pokruszyć na bardzo drobno, cztery sztuki zostawić do dekoracji. Wiśnie dokładnie umyć powyciągać pestki i podzielić wiśnie na równe połówki. Tabliczkę czekolady staranie rozpuścić, dodać ciągle mieszając soku z wiśni i odrobinę chilli mielonego. Potem całość przestudzić. W pucharkach, ułożyć pokruszone na drobno bezy, wiśnie oraz polać przygotowaną czekoladą i takimi warstwami układać aż do wierzchu pucharku. Na wierzch deseru ułożyć łyżkę gotowej bitej śmietany i ozdobić po jednej bezie. Deser można również udekorować po jednej wiśni
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation